torsdag 16 maj 2013

Multikulturell!

Multikulturell lyder rubriken. Ja varför då kan man fråga.
Jo, för att till middag blev det italiensk pasta, asiatisk lime/chili sås, räkor som kommer från... havet? och en mexicansk öl. Maten lagades och avnjöts till lite franska power ballads och cello.
Känner att man kanske borde slå på stort och klämma i sig en B&J till en finsk deckare eller något. Nej struntar i det sista tror jag! En annan dag, en annan dag.


Lime chilisås:
2msk smör
2msk mjöl
1lime
1msk hackad chili
2,5dl höns/kyckling buljong (1/2 tärning + 2,5dl vatten)
2dl grädde eller cremefraiche (Går säkert med mjölk, kokosmjölk eller annat med)

Smält smöret och rör snabbt i mjölet
Häll i buljongen och rör runt noga
riv skalet från limen och pressa i saften från hela rätt ner i pannan
sätt i chilin, grädden och koka upp försiktigt tills det är lagom tjockt
Låt kallna lite
OBS. Tänk såsen tjocknar lite när den kallnar!

Koka pasta och tina/skala/hälla av räkor kan väl alla så det ids jag inte göra någon beskrivning på. hehe.
Ljus öl eller vitt vin rekommenderas! 

<3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar